Airco Service

Het wordt steeds heter op aarde en daarom is een airco niet meer weg te denken in je auto. Een airconditioning systeem zorgt voor comfort tijdens de zomermaanden en het is dus van groot belang dit systeem goed te onderhouden. Het onderhoud dient tevens om nare geuren te vermijden bij achterstallig onderhoud.

Je zult denken dat je airco in de wintermaanden links kan laten liggen omdat je het dan toch niet gebruikt om de auto te koelen, dan heb je het mis. Ten eerste dient de airco in de winter ervoor om de beslagen ruiten tegen te gaan. Daarnaast zullen de meeste gebreken in het airco systeem ontstaan in de winter door koude en het weining gebruik van het systeem.

Voor het bijvullen en checken van de airco in harmelen ben je bij Autotechniek Harmelen aan het juiste adres. Hoelang duurt een check of bijvullen? Koude middel recyclen doe je dat?

Wat wij adviseren:

  • Gebruik elke week minstens één keer de airco voor minstens 15min. Zo blijft de airco actief en zo wordt de kans kleiner voor lekkages of uitdroging.
  • Laat minstens één keer per jaar je airco checken
  • En, houdt natuurlijk altijd de ramen en deuren gesloten wanneer de airco aan staat.